Tuesday, June 22, 2021


Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au depistat în…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 29, 2021

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au depistat în trafic, un tânăr de 20 de ani, din comuna Hemeiuş care conducea un autoturism având acest drept suspendat. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeaşi dată, în jurul orei 11:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Bacău au oprit pentru verificări, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din judeţul Prahova.

În urma controlului, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce, fapt pentru care este cercetat penal. În aceeaşi zi, în jurul orei 14:00, polițiștii din Comăneşti au oprit pe raza localităţii, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 30 de ani, din orașul Dărmăneşti. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că șoferul deține permis de conducere, însă figurează cu mențiunea suspendat. Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot pe 27 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din Oneşti, în timp ce supravegheau traficul pe raza de competenţă, au depistat, în flagrant, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul, un bărbat de 61 de ani, din localitate, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge. În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au oprit pe raza comunei, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din Bacău. În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool pur în sânge. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 28 martie a.c., poliţiştii rutieri din Oneşti au depistat în trafic, pe strada Scutarului, un tânăr de 28 de ani, din judeţul Prahova care conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat la spital recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care este cercetat penal. În dimineaţa aceleaşi zile, în jurul orei 04.30, poliţiştii Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant un tânăr de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai. Din verificări a rezultat că acesta avea reţinut permisul de conducere. Totodată, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a prezenţei în sânge a substanţelor psihoactive. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis şi sub influenţa aloolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii din Moineşti au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, din comuna Ghimeş,Făget, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: IPJ Bacău