Friday, January 28, 2022


Cîmpeanu: Grădinițele vor putea funcționa, în aprilie, cu avizul DSP. Săptămânile de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că va semna ordinul prin care vor fi reglementate deciziile adoptate cu privire…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at martie 30, 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că va semna ordinul prin care vor fi reglementate deciziile adoptate cu privire la funcționarea unităților de învățământ, în următoarea perioadă.

Acesta a subliniat că școlile nu se vor închide, în aprilie, ci ele rămân deschide pentru organizarea orelor remediale și a simulărilor, în localitățile carantinate în care acestea au fost amânate.

Un alt anunț important se referă la funcționarea grădinițelor, care vor putea avea activitate dacă obțin avizul DSP în acest sens. Anunțul este deosebit de important pentru părinții care au soluții pentru supravegherea copiilor, întrucât în aprilie nu este vorba despre suspendarea cursurilor fizice și trecerea în on-line, deci nu poate fi aplicată ordonanța care le asigură libere plătite cu 75% din salariu.

“Școlile nu se închid. Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale (a VIII-a, a XII-a, a XIII-a) nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 si 11 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. Școlile nu se închid pentru că vor funcționa clasele terminale, chiar dacă predarea se face on-line. Nu se închid deoarece activitățile remediale vor putea fi organizate, la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea on-line. De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii cu avizul DSP. Avantajul este că aceste zile de vacanță în luna aprilie se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie, cu condiția respectării regulilor în școli – și se respectă mai mult decât în alte locații, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ, cu condiția testării masive în școli și sub rezerva ratei infectărilor”, a spus, luni, ministrul Educației.