Thursday, July 18, 2024


Record: Peste 200 de desene trimise de elevii din Onești la proiectul organizat de Biblioteca Radu Rosetti

Vineri, 2 aprilie 2021 sărbătorim Ziua Internațională a Cărților pentru Copii și Tineri. Cu aceasta ocazie cei de la Biblioteca Radu…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at aprilie 2, 2021

Vineri, 2 aprilie 2021 sărbătorim Ziua Internațională a Cărților pentru Copii și Tineri.

Cu aceasta ocazie cei de la Biblioteca Radu Rosetti din Onești au lansat o provocare tuturor elevilor școlilor din oras: să asculte o poveste propusă de bibliotecari și inspirați de ea să realizeze propriile desene.
„Oare cum arată Lilou?
Dar stelele? Ce culori au?
Puteți să vă imaginați orice. Puteți folosi orice culori vreți. Sunteți liberi să faceți desenel poveștii așa cum doriți.
La final, ni le trimiteți și pe 2 aprilie biblioteca le va expune pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărților pentru Copii și Tineri”, aceasta este invitația făcută de biblioteca, copiilor din Onești.

Rezultatul a fost unul peste așteptări!

„Peste 2oo de lucrări inspirate de povestea noastră au fost primite din partea elevilor din Onești, ceea ce înseamnă ca tinerii isi doresc sa fie creativi și sa participe la evenimentele noastre.
Prin această acțiune vrem să le arătăm de fapt celor mari ce importante sunt poveștile pentru copii și cât de mult dezvoltă imaginația.
”Să învelim steluțele” va fi prima  carte de povești la care copii din Onești au contribuit cu ilustrațiile”, a declarat Ionuț Tenie, directorul bibliotecii Rosetti.