Sunday, August 14, 2022


Ți se pune contor inteligent de electricitate acasă. Lege nouă prin care ai mai multe drepturi, ce trebuie să știi

Firmele de distribuție a energiei electrice vor fi obligate să-i informeze pe consumatori când le montează contoare inteligente de măsurare…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 2, 2021

Firmele de distribuție a energiei electrice vor fi obligate să-i informeze pe consumatori când le montează contoare inteligente de măsurare a energiei electrice. În plus, îi vor informa și ce date culege contorul și îi vor tarifa exclusiv în baza consumului măsurat de contorul inteligent.

Un proiect de ordin al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, menit să armonizeze legislația specifică cu cea de protecție a datelor personale aduce câteva obligații de informare a clientului în momentul în care i se instalează un sistem de contorizare inteligentă a energiei electrice.

În primul rând, în termen de 15 zile de la momentul în care firma de distribuție montează un contor inteligent la un loc de consum, trebuie să anunțe furnizorul acelui loc de consum. După alte 15 zile, furnizorul informează consumatorul asupra acestui lucru.

“Utilizatorul va fi informat cu privire la setul de date care sunt înregistrate de subsistemul de măsurare și transferate prin subsistemul de comunicație către sistemul central și cu privire la scopul în care vor fi folosite aceste date”, se arată în proiectul de ordin, arată economica.net.