Sunday, May 19, 2024


Autorităţile îndeamnă populaţia la atenţie sporită în privinţa alimentelor specifice sărbătorilor pascale

Ca în fiecare an, înainte de sărbători, autorităţile îndeamnă populaţia la atenţie sporită în privinţa cărnii şi a altor alimente…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 3, 2021

Ca în fiecare an, înainte de sărbători, autorităţile îndeamnă populaţia la atenţie sporită în privinţa cărnii şi a altor alimente specifice. Inspectorii sanitar-veterinari spun că cel mai bine este să cumpărăm din surse autorizate.

Dorel Fechete, comisar în Protecţia Consumatorilor: Spaţiile de comercializare trebuie să fie în permanenţă curate şi bine întreţinute, iar personalul trebuie să poarte echipament corespunzător. Pentru produsele preambalate, data durabilităţii minimale este stabilită de producător şi se va inscripţiona pe etichetă.

Mare atenţie la carne şi produsele din carne!

Dorel Fechete: Urmăriţi cu atenţie, din punct de vedere organoleptic, calitatea produselor alimentare pe care doriţi să le cumpăraţi şi refuzaţi-le pe acelea pentru care aveţi suspiciuni.

Oferta de carne de miel este bună în acest an, iar preţurile sunt negociabile:

Radu Mălan, fermier: Sunt frumuşei, având în vedere că iarna nu a fost foarte-foarte dură cu noi.

Comerţul cu alimente specifice sărbătorilor pascale este verificat în această perioadă de echipe mixte, produsele cu abateri urmând să fie retrase de la comercializare.

Sursa: Rador