Wednesday, July 17, 2024


Bacău: Mai multe dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 02 aprilie a.c., poliţiştii oneşteni au oprit, pentru control, pe raza comunei Oituz, un autoturism, condus de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 4, 2021

La data de 02 aprilie a.c., poliţiştii oneşteni au oprit, pentru control, pe raza comunei Oituz, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, autoturismul în cauză nu avea poliţa RCA.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

La aceeaşi dată, poliţiştii rutieri din Bacău au cercetat un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezulatul a fost pozitiv pentru unul dintre conducătorii auto, respectiv de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat .

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.