Tuesday, June 22, 2021


Nouă breșă de securitate la Facebook: datele personale a 533 de milioane de utilizatori, publicate online sâmbătă

Facebook continuă să își pună în pericol utilizatorii. Conform Bloomberg, datele a peste jumătate de miliard de persoane au fost…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 4, 2021

Facebook continuă să își pună în pericol utilizatorii. Conform Bloomberg, datele a peste jumătate de miliard de persoane au fost „scăpate” pe internet.

Datele personale a mai mult de o jumătate de miliard de utilizatori Facebook au fost publicate online sâmbătă. Scurgerea de informații include datele personale a 533 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare cum ar fi numere de telefon, ID-uri Facebook, nume complete, adrese, zile de naștere, biografii și, în unele cazuri, adrese de e-mail, notează economica.net.

„Este vorba despre date vechi aferente anului 2019. Am găsit și remediat această problemă în luna august a acelui an”, a scris un purtător de cuvânt al Facebook într-un răspuns prin e-mail.

La acea vreme compania a descoperit o eroare în sistemele sale de siguranță care a permis scurgerea informațiilor. Cu toate acestea, odată ce astfel de date scapă din rețeaua Facebook, compania are o putere limitată pentru a opri răspândirea lor online.