Ocupațiile întâlnite la tot pasul care nu sunt legiferate în România. Oficialii au început actualizarea – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Ocupațiile întâlnite la tot pasul care nu sunt legiferate în România. Oficialii au început actualizarea

Specialiști în securitate cibernetică, în identitate virtuală sau navigatori pentru pacienți. Sunt meserii noi pe piața muncii, dar care lipsesc…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 4, 2021

Specialiști în securitate cibernetică, în identitate virtuală sau navigatori pentru pacienți. Sunt meserii noi pe piața muncii, dar care lipsesc din Clasificarea Ocupațiilor din România.

Așa că și contractele angajaților sunt de multe ori departe de realitate. Oficialii au început o actualizare a acestei liste astfel încât să țină pasul cu realitatea.

Discuția despre Clasificarea Ocupațiilor din România – pe scurt COR – a început după anunțul că Bucureștiul va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică.

Surpriza a fost că în legislația noastră nici măcar nu avem această ocupație, deși la noi se vor stabili funcțiile și atribuțiile angajaților din acest domeniu pentru întreagă uniune.

Din nomenclator lipsesc și alte meserii întâlnite deja în companiile private.

Specialist în social media, nagivator de pacienți, care îndrumă bolnavii în spitalele private, hacker de creștere, care face campanii de promovare sau specialist în identitate vizuală, de care va fi tot mai multă nevoie și în instituțiile de stat.