Thursday, July 18, 2024


Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brăţări electronice va intra în dezbaterea Comisiei Juridice

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brățări electronice purtate la gleznă va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei Juridice…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 4, 2021

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brățări electronice purtate la gleznă va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care este for decizional asupra documentului. Proiectul, inițiat de liberali, prevede obligația pentru cei urmăriți pentru fapte de agresiune de a păstra o distanță prestabilită față de victime. Deputatul PNL, Ioan Cupșa, a precizat că în comisie se vor dezbate și amendamente care vizează ca ordinul de protecție să devină operațional din 2022, iar măsurile preventive și executarea pedepselor să fie aplicate din 2025. Extinderea supravegherii agresorilor prin brățări electronice este absolut necesară, mai spune deputatul PNL.

Ioan Cupşa: Nevoia este presantă, violenţa fizică îndreptată împotriva persoanelor apropiate, a persoanelor din familie este, din păcate, un fenomen social pe care nu îl putem nega şi care ia amploare de la o zi la alta.