Saturday, May 25, 2024


Ample acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județul Bacău. Peste 180 de permise de conducere au fost reținute de oamenii legii

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier. În perioada 02-04…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 5, 2021

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier. În perioada 02-04 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate, 180 de polițiștii rutieri şi de ordine publică au efectuat peste 1400 de testări cu aparatul etilotest participanţilor la traficul rutier. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 1024 de contravenții, din care 893 de sancţiuni contravenâţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei, iar 40 de sancţiuni în baza Legii 55 din 2020.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 492 de sancţiuni contravenţionale. 92  au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 29 bicicliştilor, 7 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru abateri de la acte normative. De asemenea, polițiștii au reținut 183 de permise de conducere, din care 161 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru depăşiri neregulamentare, iar 4 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor. Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

Exemplu: Poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto care se deplasa cu un autoturism pe DN2-E85, în afara localităţii Sascut, cu viteza de 181 km/ h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile..