Saturday, May 25, 2024


BACAU: Peste 1700 de obiective și 650 de vehicule au fost verificate de oamenii legii

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 6, 2021

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificate peste 2800 de persoane aflate în carantină sau izolare. De asemenea, au fost controlate 1725 de obiective/locaţii şi 295 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control 654 de astfel de autovehicule, din care 159 de mijloace de transport în comun.

Au fost identificate 182 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie individuală, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei. De asemenea, au fost sancţionate contravenţional 26 de persoane care nu respectau interdicţiile privind deplasarea.

Aceste acțiuni vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Exemple: Poliţiştii de ordine publică şi cei de la economic au depistat mai multe persoane care consumau băuturi în incinta unei societăţi comerciale din Bacău, deşi legea interzice desfăşurarea de astfel de activităţi în interiorul spaţiului. Astfel, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale în cauză cu amendă în valoare de 2000 de lei. Totodată, poliţiştii de la economic au constatat că suma de 1400 de lei era neînregistrată în casa de marcat electronică fiscală. Față de această abatere, operatorul economic în cauză a fost sancţionat contraventional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform prevederilor din OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.