Wednesday, May 1, 2024


Restaurantele s-ar putea deschide și în interior, din luna iunie, cu până la 50% din locuri ocupate

Reprezentanții din industrie iau în calcul testarea clienților pentru a putea funcționa la interior cu până la 50% din locuri…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 6, 2021

Reprezentanții din industrie iau în calcul testarea clienților pentru a putea funcționa la interior cu până la 50% din locuri ocupate.

Prețul testelor va fi suportat de operatorii economici, spune Dragoș Petrescu, secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor. Testarea rapidă, care va costa între 2 și 3 euro,  nu va fi făcută celor care s-au vaccinat anticovid și cei care au trecut prin boală:

„Luăm în considerare testarea, testarea de către operatori pe costurile operatorilor. Nu discutăm aici de un potențial cost pentru cetățenii României. Nu ne așteptăm ca toți clienții noștri să urmeze a fi testați pentru că avem o categorie suficient de mare care s-a vaccinat, avem o categorie suficient de mare de oameni care au trecut prin boală.

Prețurile nu vor crește, dă asigurări și Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere:

„Evident că orice cost care e suportat de operator se regăsește cumva, dar nu vor crește prețurile datorită acestor costuri. Ni le vom asuma noi, cu scopul de a crește volumul, de a crește circulația turistică în unitățile noastre.

.”Reprezentanții din domeniul Horeca au discutat marți la Guvern măsurile care pot fi luate astfel încât industria să fie repornită de la 1 iunie, termenul avansat de Florin Cîțu pentru relansarea activităților afectate de pandemie.