Sunday, September 19, 2021


Bacău:Amenzi de aproape 100.000 de lei acordate de Poliția Rutieră

Polițiștii băcăuani au acţionat luni, 05 aprilie a.c., pe raza judeţului, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate pentru combaterea neacordării…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 7, 2021

Polițiștii băcăuani au acţionat luni, 05 aprilie a.c., pe raza judeţului, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public şi combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. 

La data de 05 aprilie a.c., polițiștii rutieri şi de ordine publică au acționat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a pietonilor și conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație privind prioritatea de trecere, atât a pietonilor, cât şi a vehiculelor. 

Scopul acestei acţiuni a fost conștientizarea riscurilor și consecințelor la care se expun participanţii la traficul rutier prin nerespectarea regulilor de circulație. 

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 241 de sancțiuni contravenționale, dintre care 59 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 3 pentru neacordare prioritate pietonilor, 7 căruţaşilor, 5 bicicliştilor şi 26 de pietoni amendați pentru traversare neregulamentară. 

Totodată, au fost reţinute 23 de permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare. 13 conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale, 3 pentru depăşiri neregulamentare, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 pentru neacordare prioritate pietonilor, iar 2 pentru neacordare prioritate vehicule.

Valoarea totală a amenzilor aplicat este de peste 97.000 de lei.

 Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie pe principalele artere ale judeţului Bacău.