Sunday, May 19, 2024


Care este cea mai mare teamă a românilor care vor să călătorească anul acesta

Stresul a devenit principalul motiv pentru care românii vor să plece în vacanţă, după un an cu restricţii, în care…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 8, 2021

Stresul a devenit principalul motiv pentru care românii vor să plece în vacanţă, după un an cu restricţii, în care mulţi şi-au anulat călătoriile. Potrivit unui studiu realizat de o agenţie de turism online, anul acesta aproape jumătate dintre români plănuiesc să călătorească, iar unii spun că ar pleca oriunde, numai să plece.4

49% dintre românii chestionaţi au spus că vor să călătorescă anul acesta pentru că se simt foarte stresaţi. 28% vor să plece din ţară pentru că au găsit oferte bune de vacanţă, 26% pentru că sunt frustraţi că nu au călătorit anul trecut, iar 22% plănuiesc să îşi viziteze părinţii în străinătate.

19% dintre ei vor să călătorească pentru că au vouchere nefolosite şi doar 10% spun că vor pleca în vacanţă pentru că le-au crescut veniturile, faţă de 2020.

Spre deosebire de ultima jumătate a anului trecut, când oamenii îşi făceau vacanţele în România, acum cei mai mulţi vor să vadă alte ţări. 54% dintre respondenţi vor să călătorească în Europa, 45% în România, 20% spun că ar merge oriunde, 16% vor într-o destinaţie exotică, iar 7% nu călătoresc deloc anul acesta.

Întrebaţi ce îngrijorări au vizavi de plecarea în vacanță, 63% se tem de izolarea la întoarcerea în ţară, 53% de anularea zborului şi pierderea banilor, 44% se tem că s-ar putea infecta cu coronavirus, iar 23% se tem că nu le ajung banii, arată Digi24.