Tuesday, June 22, 2021


Cartea electronică de identitate va permite identificarea cetățenilor într-un cloud guvernamental, un sistem IT care va reuni baze de date

Cartea de identitate electronică poate avea și semnătura electronică, are spațiu pentru a stoca o semnătură electronică, facilitate care va…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 8, 2021

Cartea de identitate electronică poate avea și semnătura electronică, are spațiu pentru a stoca o semnătură electronică, facilitate care va fi disponibilă încă de la început, din luna august a acestui an, a declarat miercuri seara la Digi24 Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării.

„Noile cărți de identitate vor permite identificarea unui cetățean român în sistemul guvernamental digital, adică va fi un act de identitate electronică în cloud-ul guvernamental. Asta înseamnă că un cetățean va putea fi recunoscut de instituțiile statului”, a spus acesta.

„Este un mare pas înainte către digitalizare. Noile cărți de identitate vor permite identificarea unui cetățean român în sistemul guvernamental digital, adică va fi un act de identitate electronică în cloud-ul guvernamental. Asta înseamnă că un cetățean va putea fi recunoscut de instituțiile statului.”, a declarat miercuri Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării, la emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24, moderată de Cosmin Prelipceanu.