Tuesday, June 22, 2021


Karting/ Cupa României: Sezonul debutează la Bacău

După o perioadă de așteptare, Bacăul reintră în caruselul organizatoric al competițiilor naționale de karting. Punând la bătaie un trofeu…

PublicatCurierul , in Actualitate Sport , at aprilie 9, 2021

După o perioadă de așteptare, Bacăul reintră în caruselul organizatoric al competițiilor naționale de karting. Punând la bătaie un trofeu prețios: Cupa României FRK. Astfel, de vineri și până duminică, pe circuitul „Speed Park”, se vor desfășura Cupa României, care va deschide sezonul intern de karting al FRK în 2021. Competiția gazduită de circuitul băcăuan este una de larg interes, în condițiile în care va beneficia, în premieră, de suportul a două televiziuni precum Antena 1 și Eurosport.

Antena 1 și Eurosport vor expune către milioane de consumatori de sport rezultatele piloților. În premieră în România o competiție de kartkng va fi LIVE pe toată durata ei, timp de două zile”, a anunțat Federația Română de Karting. Totodată, FRK a făcut cunoscut faptul că la Cupe României de la Bacău se utiliza arbitrajul video VAR: „Tehnologia de monitorizare pe circuit utilizată pentru arbitrajul video de la Bacău are patru ani de experiență și expertiză la competiții sportive interne și internaționale”.

Vineri, 9 aprilie, sunt programate antrenamentele, pentru ca sâmbătă și duminică să aibă loc sesiunile de calificări și manșele de concurs.

„Avem așteptări mari de la cursele din acest weekend, cu atât mai mult cu cât evoluăm practice pe circuitul de casă”, a declarat Vladimir Borțov, managerul grupării BRT, care mizează pe șase concurenți la mai multe clase. „Pentru noi, Cupa României nu constituie debutul din 2021, în condițiile în care am participat în acest an și la o serie de teste în Ucraina. Sperăm ca acumulările de până acum să dea roade”, a adăugat Borțov.

Sursa: deșteptarea.ro