Saturday, September 30, 2023


Primarul Neghinā explicā de ce blocatoarele pentru locurile de parcare nu sunt gratuite

Începând din aceasta lunā, onestenii care dețin un loc de parcare cu platā pot opta și pentru montarea unui blocator…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 9, 2021

Începând din aceasta lunā, onestenii care dețin un loc de parcare cu platā pot opta și pentru montarea unui blocator ce poate fi cumpărat și montat prin societatea D.P.P. Onești.

Odată cu apariția acestei informații au existat , în spațiul public, mai multi onesteni care și-au manifestat nemulțumirea legată de plata acestor blocatoare atât timp cât ei plătesc la primărie locul de parcare, considerând ca acestea ar trebui oferite gratuit de municipalitate.

În aceasta dimineață, primarul muncipiului Onesti, Laurențiu Neghina a postat pe pagina sa de Facebook un anunț prin care explica de ce opritoarele pentru locurile de parcare cu plata nu sunt gratuite, dar și de ce locul de parcare cu plata este rezervat celui care l-a închiriat 24 de ore din 24.

„Am văzut mai multe comentarii de genul “Eu dacă plătesc taxă de ocupare parcare, de ce să mai plătesc pentru blocator, de ce nu este gratis?”, drept pentru care am considerat normal să vin cu anumite clarificări:
In primul rând, montarea unui blocator este opțională. În altă ordine de idei, taxa de ocupare (80 lei/an) este mai mică decât anul trecut și, pot spune, că este și una simbolică in comparație cu costurile realizarii unei parcari.
In acest an mi-am propus construirea sau reabilitarea totala a 1.000 de locuri de parcare, impreuna cu străzile adiacente. Doar costul materialelor, fără mâna de lucru va depăși 2.000.000 lei. Pentru aceste 1.000 de locuri, primăria va încasa in cazul fericit – 80.000 lei/an. Dintr-un calcul simplu, primăriei ii va trebui 25 de ani sa recupereze suma investită. Cu sigurantă, in acești ani, atât parcările cât și drumurile respective vor trebui refăcute.
La întrebarea “De ce rezervarea este pentru 24 de ore și nu doar pe timpul nopții?”, există și aici o explicație:
Această hotărâre am luat-o cu susținerea consiliului local in mandatul trecut, in urma mai multor consultări cu dumneavoastră oneștenii și, cred că este una corectă.
Vă rog să vă imaginați că veniți de la schimbul 3 sau de la piață cu mai multe cumpărături și vă gasiti locul, pentru care ați achitat rezervarea, ocupat. Vă convine?
Vă spun cu mâhnire că, in acești ani in care am fost primar, pentru aproape orice lucru pe care l-am făcut și oricât de necesar și util a fost pentru comunitate, au existat oameni nemulțumiți. Așa că, nimic nu mă mai surprinde.
Eu îmi doresc, ca prin acțiunile pe care le voi întreprinde, să fac cât mai multe lucruri bune și să nu dezamăgesc.
Cu deosebit respect,
Laurențiu Neghină”