Sunday, September 19, 2021


IPJ Bacău: Prins băut la volan şi fără asigurare obligatorie

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 12, 2021

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat în trafic, un bărbat de 52 de ani, din comuna Luizi-Călugăra, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0, 53 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, din verificări, poliţiştii au stabilit că, bărbatul în cauză nu deţinea poliţă de răspundere civilă obligatorie pentru autoturism, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar ca măsură complementară i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Sursa: IPJ Bacău