Thursday, January 27, 2022


Acţiune a poliţiştilor de la economic în târgurile săptămânale

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii de la economic, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Bacău au fost prezenți pe raza…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 13, 2021

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii de la economic, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Bacău au fost prezenți pe raza comunelor Palanca, Balcani, Răcăciuni, Oituz şi Livezi, într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile, produse alimentare şi industriale .Totodată, poliţiştii au avut în vedere şi modul de respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activităților specifice desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.000 de lei, din care 6 în baza O.U.G.28/1999, iar 17 conform Legii 55 din 2020.

Exemplu : Ca urmare a constatării faptului că un bărbat din judeţul Neamţ, comercializa în spaţii necorespunzătoare, produse de origine animală, respective, carne de porc şi vită, în cantitate de 61 kg, cu o valoare aproximativă de 1000 de lei, fară a fi insoţită de documente de provenienţă, inspectorii DSVSA au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1200 lei în baza H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar ca măsură complementară a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de carne respectivă.

Sursa: IPJ Bacău