Friday, January 28, 2022


Peste 1300 de amenzi date de polițiștii de la Rutieră sāptāmâna trecută, în judetul Bacău

Pe parcursul săptămânii 05-11 aprilie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru asigurarea…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 13, 2021

Pe parcursul săptămânii 05-11 aprilie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Bacău ca o necesitate de a intensifica activitățile de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere desfăşurarea de activităţi punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul activităţilor desfăşurate, 161 de polițiștii rutieri şi 116 de ordine publică au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la traficul rutier. Pentru neregulile constatate au aplicat 1522 de contravenții, din care 1349 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 595 de sancţiuni contravenţionale, 115 au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 24 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru depăşiri neregulamentare, tot atâtea pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru abateri de la acte normative. De asemenea, polițiștii au reținut 184 de permise de conducere, din care 105 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 25 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 49 de certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va desfăşura în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.