Friday, October 22, 2021


Școala pe plajă, soluția găsită de Spania pentru a elimina presiunea psihologică exercitată de studiul online asupra elevilor

Conducătorii sistemului educaţional din Spania caută soluţii pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor de studiul online. Şi au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 13, 2021

Conducătorii sistemului educaţional din Spania caută soluţii pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor de studiul online. Şi au găsit o variantăpe care o consideră mai bună: lecţiile pe plajă.

Inedita școală funcționează în regiunea Murcia. Ideea le-a venit cadrelor didactice după ce au constatat că elevii s-au săturat de atâta școală online și și-ar dori să revbină la cursuri față în față.

Cum la interior școlile nu sunt deschise și vremea e din ce în ce mai bună, soluția orelor pe malul mării nu a fot departe, spre bucuria celor mici.

Elevii sunt împărțiți în bule și se rotesc în modeule de câte 20 de minute care fac diverse activități, de la muzică la limba engleză.

Orele încep de la ora opt și pe lângă programa școlară se predau și materii surpriză, spre deliciul copiilor: comunitatea locală îi învață istorie îmbrăcându-se în costume romane, iar pescarii din zona le arată copiilor cum să întindă plasele și să își asigure cina.