Thursday, January 27, 2022


Tot mai mulți români își cumpără apartamente pe litoral. Prețurile pornesc de la 86.000 €

Tot mai mulți români își cumpără apartamente pe litoral. Pandemia a accelerat ritmul cu aproape 50% față de anii precedenți….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 13, 2021

Tot mai mulți români își cumpără apartamente pe litoral. Pandemia a accelerat ritmul cu aproape 50% față de anii precedenți.

Locuințele sunt pentru vacanță sau de închiriat. Vara trecută de pildă, gradul de ocupare la malul mării a fost de 95 la sută. Restricțiile i-au determinat pe mulți să-și petreacă în țară concediul, iar povestea s-ar putea repeta și anul acesta.

Nordul litoralului, din Mamaia până în Năvodari, este de departe zona care cunoaşte cea mai accelerată dezvoltare. 4.500 de apartamente sunt acum în proiect și 3.000 dintre ele ar urma să fie livrate anul acesta. Pandemia i-a făcut pe mulţi să-şi dorească un loc special în care să petreacă în linişte weekendurile libere.

Constructorii şi companiile imobiliare susţin că au menţinut preţurile la nivelul din 2019, deşi cererea a crescut cu 50 la sută fata de anii trecuţi. Un apartament pleacă de la 1.200 euro pe metrul pătrat şi ajunge la 2.500 euro pe metrul pătrat, în funcţie de poziţie, finisaje şi dotări.