Saturday, September 18, 2021


Ministerul Finanţelor anunţă lansarea platformei on-line pentru accesarea unui ajutor de stat

Ministerul Finanţelor anunţă lansarea platformei on-line de tip „monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 14, 2021

Ministerul Finanţelor anunţă lansarea platformei on-line de tip „monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat în baza Hotărârii de Guvern pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.


Potrivit unui comunicat al MF, măsura a fost luată în vederea informatizării şi flexibilizării mecanismelor de implementare a schemelor de ajutor de stat.

„Continuăm procesul de digitalizare la nivelul Ministerului de Finanţe şi punem la dispoziţia operatorilor economici un instrument online de depunere şi analiză a documentaţiei pentru plata ajutorului de stat. Totodată, platforma va permite o monitorizare eficientă, în timp real, a gradului de implementare prin prisma menţinerii locurilor de muncă create şi realizării investiţiilor asumate prin proiectele finanţate”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.

Platforma asigură: transmiterea online a documentaţiilor aferente cererilor de acord pentru finanţare şi de plată a ajutorului de stat; informatizarea procesului de analiză a documentaţiei transmise; monitorizarea în timp real a gradului de implementare şi de respectare a condiţiilor de menţinere a investiţiilor şi a locurilor de muncă aferente proiectelor aprobate spre finanţare de către Ministerul Finanţelor.

Sursa: Agerpres