Saturday, September 30, 2023


De Paște, vom avea roșii puține și scumpe. Și cireșii sunt compromiși

Suntem la mijlocul primăverii, iar din cauza frigului legumicultorii din Matca, judetul Galaţi, fac și acum focul în solarii. Ca…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 18, 2021

Suntem la mijlocul primăverii, iar din cauza frigului legumicultorii din Matca, judetul Galaţi, fac și acum focul în solarii. Ca să iasă cu legume la piață, fermierii aprind noapte de noapte sobele în solariile de castraveți, vinete, ardei si roșii. Nici unii pomi fructiferi nu o duc mai bine. Cireșii care ar fi trebuit să facă fructe luna următoare nici măcar nu au înflorit în unele zone.  Cercetătorii susțin că aceste oscilații bruște de frig și cald vor afecta și calitatea produselor agricole.

Fermierii spun că legumele sunt mult întârziate din cauza oscilațiilor de temperatură, iar costurile cu asigurarea căldurii în solarii sunt mari, scrie Digi24.

Prin urmare, roşiile timpurii vor fi puține și scumpe în acest an. Din cauza temperaturilor mici pentru perioada în care ne aflăm, recolta de roșii va fi întârziată cu cel puțin 3 săptămâni. Acest lucru înseamnă că de Paște, în piețe, vor fi mult mai puține roșii românești comparativ cu anul trecut.

Cercetătorii trag și un alt semnal de alarmă. Aceste schimbări bruște de temperatură nu afectează doar cantitatea produselor obținute, ci și calitatea lor.