Wednesday, May 1, 2024


Poliţiştii verifică şi iau măsuri cu privire la modul de respectare a legii de către operatorii economici în contextul pandemiei

Ieri, 23 aprilie a.c., echipajele de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău s-au deplasat, în jurul orei 20.00,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 24, 2021

Ieri, 23 aprilie a.c., echipajele de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău s-au deplasat, în jurul orei 20.00, la doi operatori economici din comuna Letea-Veche, unde s-ar fi desfăşurat evenimente cu caracter privat, interzise în contextul măsurilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS COV-2.

Ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, administratorul unei pensiuni, un bărbat de 63 ani, ar fi permis organizarea unei petreceri, de către un tânăr de 36 de ani, din Bacău. Atât adminsitratorul, cât şi organizatorul evenimentului au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 2000 de lei fiecare. Totodată, ca urmare a deplasării poliţiştilor la un alt operator economic de pe raza comunei Letea-veche, s-a constatat că pe o terasă, respectiv foişor, a fost organizată de către un bărbat de 48 de ani, din Bacău, o reuniune cu ocazia zilei sale onomastice.

Având în vedere aspectele constatate, în contextul măsurilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS COV-2, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2000 lei. Nici petrecăreţii din comuna Nicolae- Bălcescu nu au fost exoneraţi de amenzi, întrucât, la un operator economic de pe raza localităţii au fost depistate şi legitimate 11 persoane participante la o zi aniversară. Atât invitaţii, cât şi administratorul au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6500 lei.

Sursa: IPJ Bacău