Sunday, September 19, 2021


LA DATORIE PENTRU UN SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANȚĂ

Poliţiştii băcăuani, alături de celelalte forţe de ordine, sunt la datorie şi în sfârşit de săptămână. În contextul sărbătorilor religioase,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 25, 2021

Poliţiştii băcăuani, alături de celelalte forţe de ordine, sunt la datorie şi în sfârşit de săptămână. În contextul sărbătorilor religioase, poliţiştii împreună celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, acţionează pentru ca aceste zile să fie sărbătorite în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2 sunt respectate. De asemenea, forţele de ordine continuă verificările privind modul de respectare a interdicţiilor privind organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din Târgu Ocna au constatat faptul că la un bar din localitate nu erau respectate măsurile stabilite potrivit Legii 55/2020,referitoare la suspendarea temporară a activităţii, în sensul că în bar se aflau clienţi care consumau băuturi alcoolice.Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei.

Totodată, reamintim faptul că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă! Pe această cale, adresăm rugămintea cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să respecte legislația în vigoare și recomandările făcute de autorități în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă acest sfârșit de săptămână în condiții de siguranță.

Totodată, conducătorilor auto le recomandăm să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi să evite depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Sursa: IPJ Bacău