Saturday, September 30, 2023


Măsuri de fluidizarea traficului la frontiere, de sărbători

Personalul Poliţiei de Frontieră şi arterele de control au fost suplimentate pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului la…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 25, 2021

Personalul Poliţiei de Frontieră şi arterele de control au fost suplimentate pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului la frontiere în perioada sărbătorilor Pascale, anunţă IGPF.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la graniţe.

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic‘, se precizează în comunicatul IGPF.

De asemenea, au fost contactate autorităţile statelor vecine, pentru stabilirea unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

IGPF menţionează că după realizarea controlului de frontieră pe sensul de intrare în ţară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanţii la trafic sunt preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică aflaţi în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.

În ceea ce priveşte traficul cu mărfuri, în preajma sărbătorilor acesta creşte ca urmare a intensificării comerţului. Poliţia de frontieră anunţă că pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi la frontiera cu Ungaria, de aceea autorităţile recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.