Saturday, September 18, 2021


STOP ACCIDENTELOR RUTIERE!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier, au demarat o nouă…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 25, 2021

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier, au demarat o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere în județul Bacău.

Circulaţia rutieră reprezintă, pentru fiecare dintre noi, o parte din viaţa de zi cu zi, una din conexiunile nevăzute care ne leagă de cei cu care împărţim zilnic strada, fie că mergem pe jos, fie că recurgem la serviciile unui vehicul.

Educarea conducătorilor auto începe încă din şcoală, astfel încât, în trafic, să acționeze în siguranţă pentru ei şi ceilalți. În același timp, pietonii, în calitate de participanți la traficul rutier, au și ei responsabilități.

În acest context, polițiștii au demarat Campania”STOP ACCIDENTELOR RUTIERE!”, constând în activități de informare și prevenire. Prin aceste activități desfășurate în colaborare cu Agenția Națională Antidrog– Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, ne propunem informarea pietonilor, dar și a viitorilor conducători auto cu privire la respectarea regulilor de circulaţie în trafic, riscurile de victimizare prin accidente rutiere, efectele consumului de alcool și droguri la volan, dar și prevenirea infracțiunilor de furt de și din auto.

O primă activitate a fost desfășurată în această săptămână, la o școală de șoferi din municipiul Bacău, viitorii conducători auto putând viziona materiale video cu accidente rutiere petrecute pe fondul vitezei excesive, forțării culorii verzi la semafor sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În același timp, cursanții au putut testa ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri și a efectelor consumului acestor substanțe la volan, ochelari puși la dispoziție de reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

Activitățile de informare vor continua și în perioada următoare, la nivel județean.

Sursa: IPJ Bacău