Friday, June 18, 2021


„Înştiinţarea pentru discuţia finală”, un nou formular emis de ANAF în urma verificării fiscale a unor persoane fizice

„Înştiinţarea pentru discuţia finală” e formularul prin care Fiscul va transmite persoanei fizice verificate data, locul şi ora la care…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 27, 2021

„Înştiinţarea pentru discuţia finală” e formularul prin care Fiscul va transmite persoanei fizice verificate data, locul şi ora la care se poate întâlni fizic sau online cu echipa de inspectori fiscali ca să i se spună concluziile rezultate în urma verificării situaţiei fiscale personale făcute în baza Ordinului preşedintelui ANAF nr. 2117/2018. Modelul formularului „Înştiinţarea pentru discuţia finală” este reglementat printr-un proiect de act normativ, lansat recent în dezbatere publică.

ANAF a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care vizează modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 2117/2018 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor și documentelor utilizate în activitatea de verificare a situaţiei fiscale personale.

Înştiinţarea pentru discuţia finală reprezintă formularul prin care Fiscul transmite persoanei fizice verificate în baza OP ANAF 2111/2018 data, locul şi ora la care contribuabilul se poate întâlni cu echipa de inspectori fiscali ca să i se spună concluziile rezultate în urma verificării situaţiei fiscale personale.

Formularul antemenţionat prevede exercitarea dreptului persoanei fizice verificate de a fi ascultat, precum şi precizări privind îndeplinirea procedurii de audire în conformitate cu prevederile art. 9 şi 145 alin. (2) din Legea nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare.