Saturday, September 18, 2021


Soția criminalului de la Onești a refuzat testul poligraf

Aurelia Moroșan, soția criminalului din Onești, acuzată de complicitate la uciderea celor doi muncitori ținuți ostatici în fostul lor apartament,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 27, 2021

Aurelia Moroșan, soția criminalului din Onești, acuzată de complicitate la uciderea celor doi muncitori ținuți ostatici în fostul lor apartament, apoi uciși cu sânge rece de Gheorghe Moroșan, a refuzat testarea cu aparatul poligraf cerută în dosarul privind dubla crimă.

Soția criminalului din Onești este din 2 martie în arest preventiv, fiind pusă sub acuzare pentru complicitate la omor și lipsire de libertate. 

Recent, procurorul de caz suspectând că Aurelia Moroșan are un „comportament disimulat”, (n.red. – în funcție de situația în care se află o anumită persoană, în funcție de interesul și scopul urmărit, comportamentul obișnuit al acesteia poate lua forma unei conduite simulate, ceea ce înseamnă, practic încercarea de a ascunde sau falsifica sensul unei realități), a dispus, prin ordonanță, să fie testată cu aparatul poligraf.

Testarea cu aparatul pligraf trebuia să fie făcută de specialiști criminaliști de la Poliția Bacău, cu întrebări stabilite de anchetatori.

”În baza articolul 173 C.p.p și art. 324 alin. 3 din C.p.p, dispun efectuarea în cauză, de către specialiști ai Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Bacău, a unei constatări tehnico-științifice de detecție a comportamentului simulat privind pe inculpata Moroșan Aurelia.

Întrebările ce-i vor fi adresate inculpatei vor fi stabilite de către expert și organele de urmărire penală. Termen: 30 de zile de la înregistrare”, s-a precizat în ordonanță procurorului.

Adrian Cuculis, avocatul familiei uneia dintre victime, a confirmat, pentru GÂNDUL.RO, că Aurelia Moroșan a refuzat testarea la poligraf.

”Ordonanța procurorului din Cazul Onești, de analizare a comportamentului simulat (test poligraf), a rămas fară ecou. Aurelia Moroșan a refuzat testul cu poligraful, propus de către procuror”, a spus Adrian Cuculis.

Sursa: gândul.ro