Saturday, September 30, 2023


Topul celor mai sigure țări din lume, în timpul pandemiei. românia pe locul 40

Noua Zeelandă a fost, în premieră, detronată ca „cel mai bun loc în timpul pandemiei”, din cauza campaniei de vaccinare…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 27, 2021

Noua Zeelandă a fost, în premieră, detronată ca „cel mai bun loc în timpul pandemiei”, din cauza campaniei de vaccinare lente, potrivit clasamentului Bloomberg privind rezilienţa faţă de Covid-19, în care ţara noastră se află pe locul 40.

Conducerea în clasament a fost preluată de Singapore, transmite News.ro.

Deşi Noua Zeelandă şi Singapore au înregistrat niveluri foarte scăzute de noi cazuri de infectare, campania de vaccinare derulată în Singapore este mult mai avansată. Astfel că, în timp ce traiul în mai multe ţări a revenit aproape la normal graţie controlării reuşite a coronavirusului, Singapore a administrat deja vaccinuri unei cincimi din populaţie, iar alte state precum Noua Zeelandă, Australia şi Taiwan au rămas în urmă, citează The Guardian.

Ţări ca Polonia şi Canada au scăzut în clasament, în ciuda ratelor mari de vaccinare. În multe cazuri, guvernele au relaxat restricţiile când a început vaccinarea, iar acest lucru a dus la creşterea ratei de infectare cu noi variante înainte ca populaţia să atingă niveluri suficient de mari de imunitate.

România se află pe locul 40, în urcare şase poziţii, cu scorul de 49,3. Numărul de cazuri lunare la 100.000 de persoane este de 649, iar rata de mortalitate înregistrată într-o lună este de 3,6%. Potrivit raportului, numărul total de decese la 1 milion de persoane este de 1.417. Rata de rezultate pozitive la teste Covid este de 14,4%, iar 12,3% dintre români au fost vaccinaţi până în prezent.