Thursday, July 29, 2021


Condițiile în care ar putea avea loc nunțile anul acesta

Imaginaţi-vă o nuntă în care mirele şi mireasa sunt testaţi anti-covid înainte să spună „DA!”. Sună straniu, dar acestea sunt…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 29, 2021

Imaginaţi-vă o nuntă în care mirele şi mireasa sunt testaţi anti-covid înainte să spună „DA!”.

Sună straniu, dar acestea sunt timpurile, aşa că organizatorii de evenimente încearcă să se adapteze şi solicită autorităţilor acceptul pentru punerea în scenă a unor nunți-experiment. Conform scenariilor de lucru, accesul ar putea fi permis doar invitaţilor vaccinaţi şi celor care ies negativ în urma testelor rapide. Desigur, toate acestea vor ridica şi costurile, dar şi darul.

Vorbim de zona de triaj, dar nu de la spital, ci de la nuntă. Pratic, înainte de masă şi dans, invitaţilor li se vor face teste rapide, într-un spaţiu special amenajat, cum ar fi un cort instalat la intrarea în restaurant.

Testele anti-covid vor fi făcute de oameni calificaţi, care vor asigura şi fluxurile de intrare-ieșire din sala de mese. Accesul va fi permis doar persoanelor cu rezultat negativ. La nuntă sunt primiţi fără probleme nuntaşii vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală şi prezintă anticorpi.

Reguli noi sunt însă şi în interior. La mese vor sta cel mult opt persoane, iar distanţa dintre invitaţi va fi de cel puţin un metru.
Toate regulile vor fi trecute într-un ghid de bune practici, pe care îl vor primi nuntaşii împreună cu invitaţia.

Variantele de lucru pentru nunţile experiment trebuie, însă, acceptate de autorităţi. Peste 250.000 de nunţi sunt programate anul acesta.

Sursa: Stirile Pro Tv