Tuesday, October 26, 2021


Bacău: Peste 230 de amenzi pentru șoferii vitezomani

Joi,29 aprilie a.c., poliţiştii băcăuani au fost prezenţi pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere dar şi sancţionarea participanţilor…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 1, 2021

Joi,29 aprilie a.c., poliţiştii băcăuani au fost prezenţi pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere dar şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectau regulile de circulaţie.

Poliţiştii rutieri au scos radarele pe drumurile publice pentru depistarea celor care depășesc viteza legală dar au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii băcăuani au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 171.825 de lei.

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 82 permise de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite şi au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru diminuarea riscului rutier. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, chiar dacă se află în localităţi sau în afara lor. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, motociclete!