Friday, September 29, 2023


Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10% în primul trimestru al acestui an

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10% în primul trimestru al acestui an, faţă de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 5, 2021

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10% în primul trimestru al acestui an, faţă de acelaşi interval din 2020, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Conform statisticii, în perioada analizată, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creştere la categoria mopede şi motociclete cu 6% şi scăderi la categoriile autobuze şi microbuze cu 17,2%, respectiv autoturisme cu 10,3%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor a fost înregistrată creştere la categoria mopede şi motociclete cu 18,6% şi scăderi la categoriile autoturisme cu 25,8%, dar şi la autobuze şi microbuze – cu 6,5%, notează Agerpres.

Datele INS relevă faptul că la înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creşteri la toate categoriile, după cum urmează: la categoria remorci şi semiremorci – cu 26,2%, la categoria autotractoare – cu 25% şi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) – cu 1,8%.

Totodată, înregistrările de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au consemnat creşteri la categoriile remorci şi semiremorci (+42,4%) şi autotractoare (+17,2%). În acelaşi timp, au fost scăderi în cazul înmatriculărilor de autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) – cu 1,6%.

Comparativ cu trimestrul IV din 2020, în primele trei luni ale acestui an înmatriculările noi de vehicule rutiere au scăzut cu 17,9% la vehiculele pentru transportul pasagerilor, însă au crescut cu 0,6% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.