Wednesday, September 22, 2021


Patronii de pe litoral caută angajați. Se câștigă și 2.000 de euro pe lună

Litoralul se pregătește de oaspeți, dar mii de locuri de muncă ar trebui ocupate până când începe sezonul. Mulți dintre…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 5, 2021

Litoralul se pregătește de oaspeți, dar mii de locuri de muncă ar trebui ocupate până când începe sezonul. Mulți dintre cei care obișnuiau să lucreze vara la mare s-au angajat în alte domenii.

Așa se face că peste tot sunt căutați barmani, ospătari, bucătari și manageri de recepție. Hotelierii au anunțat că salariile nu au scăzut față de 2019, dar nici așa nu reușesc să își completeze personalul.

Cu o întârziere de cel puțin două luni, cauzată de restricțiile sanitare care au ținut restaurantele și hotelurile de pe litoral închise, patronii caută cu disperare angajați. Mulți salariați cu vechime și-au găsit deja de lucru.

Iuliana Tasie, director hotel: ”S-au angajat în alte domenii. Oamenii nu mai au încredere că vor avea un venit stabil și că vor putea sta o perioadă mai lungă, sunt speriați și caută joburi mai sigure în alte domenii”.

George Țicu, manager restaurant: ”Anul trecut au fost blocate vasele de croazieră, s-au întors acasă și s-a găsit mai ușor forță de muncă. Practic avem nevoie pentru full sezon de o echipă de 80 persoane, iar în momentul de față să zicem 30-35 de persoane din cei vechi care se vor întoarce la muncă, bucătari, barmani, ospătari, toate secțiile aferente unui restaurant”.

Reporter: Care este salariul?
Paul Marin, proprietar terasă: Între 2.000 și 5.000, dar nu salariul este baza – bacșișul!”.

Patronatele de pe litoral anunță că acum, când încă nu sunt deschise toate hotelurile și restaurantele, sunt disponibile cel puțin 2.000 de locuri de muncă.