Saturday, September 18, 2021


Peste 250 de permise de conducere reținute de polițiștii din Bacău

În perioada 30 aprilie- 03 mai a.c., polițiștii de la rutieră şi cei de ordine publică au continuat activităţile pentru…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 5, 2021

În perioada 30 aprilie- 03 mai a.c., polițiștii de la rutieră şi cei de ordine publică au continuat activităţile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul județului Bacău. Astfel, pe parcursul celor 4 zile, polițiștii au legitimat 1306 persoane şi au controlat 1181 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 570 de testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni și aplicate 769 de sancțiuni contravenționale, dintre care 698 conform O.U.G. 195/2002.

Poliţiştii au aplicat 321 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru indisciplina pietonală, 10 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului și restul pentru alte abateri. De asemenea, polițiștii au reținut 255 de permise de conducere, dintre care 235 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 12 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 3 pentru depăşiri neregulamentare şi au retras 16 certificate de înmatriculare. Exemplu: La data de 03 mai a.c., în jurul orei 09:30, poliţiştii rutieri din Bacău au identificat în trafic, pe strada General Ştefan Guşă din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani care circula cu viteza de 86 de km/h. S-a efectuat semnal regulamentar de oprire de către poliţistul rutier, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. S-a procedat la urmărirea vehiculului, efectuându-se ulterior oprirea acestuia pe strada Constanţei. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorului auto i s-a intocmit procesul-verbal de constatare a contravenţiei prin care a fost sanctionat contraventional pentru depăşirea limitei de viteză în localitate, cu amendă în valoare de 1305 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcolului.