Sunday, September 19, 2021


Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un segment din autostrada A7 care leagă Moldova de Capitalā

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri investiția autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. El…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 6, 2021

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri investiția autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El a mai spus că licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul acestei luni.

E un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, efectiv o pădure liniară, patru spații de servicii, cu locuri pentru autovehicule rutiere. Sunt noduri rutiere, a spus ministrul Drulă

Autostrada A7 Ploieşti – Paşcani – Siret a fost inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ca proiect major, alături de un sector din autostrada A8 Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni şi unul din autostrada A3 Bucureşti – Borş, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

‘În PNRR am inclus ca proiecte majore autostrada A7. O să citez dimensiunile din memorie: sunt 320 de km pe A7. E vorba de capetele autostrăzii A8, sectorul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cred că sunt 30 cu 20, în jur de 50 de km, unul lângă Târgu Mureş şi unul lângă Târgu Neamţ. E vorba de autostrada A3, între Cluj şi Zalău, ca să nu dau nişte nume de localităţi care nu spun aşa de mult. Şi acolo cred că sunt 70 de km. Dar v-am zis: mă faceţi să fac un exerciţiu de memorie. Şi mai e vorba de Lugoj – Deva, acolo unde se fac acele tuneluri pentru urşi. Nu sunt pentru urşi, sunt pentru maşini, doar mamiferele pot migra pe deasupra, nefiind afectat terenul. Singura secţiune lipsă între Sibiu şi Nădlac, acolo sunt 9 km, dar este o lucrare amplă, scumpă. Sunt două tuneluri în lungime combinată de aproximativ doi kilometri. Deci, acestea sunt proiectele majore pe care le-am solicitat pentru finanţare din PNRR’, a spus Drulă, întrebat câţi km de autostradă se vor realiza prin PNRR.

Potrivit acestuia, în funcţie de evoluţia din anii următori, toate aceste programe de finanţare se mai ajustează şi se pot adăuga alte proiecte.