Friday, September 29, 2023


Peste 400 de autovehicule verificate de polițiștii din Onești

Polițiștii rutieri şi de ordine publică, sub coordonarea Serviciului Rutier Bacău au organizat ieri, 6 mai a.c., o acțiune pe…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 7, 2021

Polițiștii rutieri şi de ordine publică, sub coordonarea Serviciului Rutier Bacău au organizat ieri, 6 mai a.c., o acțiune pe raza municipiului Oneşti şi drumurile adiacente.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, a consumului de alcool în rândul participanţilor la traficul rutier şi respectarea ordonanţelor militare în vigoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, în intervalul orar 06.30-13.30, polițiștii rutieri şi de ordine publică au legitimat peste 400 de persoane şi au controlat 423 de autovehicule. Totodată, au constatat 176 de contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de 126.000 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 23 permise de conducere, din care, 19 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 2 pentru consum de alcool în rândul conducătorilor auto şi 2 pentru depăşiri neregulamentare. Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ116D, pe raza localităţii Dofteana având o îmbibaţie alcoolică de 0,19 mg/ l în aerul expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.