Sunday, September 19, 2021


Vești bune pentru toți posesorii de tichete pentru mese calde: În ce scop vor putea fi folosite

Vești bune pentru toate persoanele care beneficiază de tichetele sociale pentru mese calde, în valoare de 180 lei pe lună….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 7, 2021

Vești bune pentru toate persoanele care beneficiază de tichetele sociale pentru mese calde, în valoare de 180 lei pe lună.

Beneficiarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii, și alte persoane defavorizate care primesc, vor putea să folosească tichetele şi pentru achiziţia de mâncare comandată online, pe lângă mesele pe care le pot lua în restaurantele, bufetele sau cantinele care se află în contract cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru acceptarea acestor tichete.

Legea 112/2021, ce completează OUG 115/2020, act normativ care stabilit acordarea acestor ajutoare financiare, oferă posibilitatea ca şi mâncarea comandată online să poată fi achitată cu aceste tichete. OUG 115/2020 stabilea, iniţial, că aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mese calde în restaurante, cantine sau bufeturi, fizic în incintă sau prin livrare.