Wednesday, September 22, 2021


Doi tineri din județul Bacău, de 14 și 22 de ani, au furat un cal. S-au ales cu dosar penal

La data de 07 mai a.c., în jurul orei 18.00, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Secţiei 8 Poliţie…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 8, 2021

La data de 07 mai a.c., în jurul orei 18.00, o patrulă de sigurantă publică din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Ungureni, a fost interpelată de un bărbat de 43 ani, din localitate care a sesizat faptul că, în urmă cu scurt timp a identificat în flagrant doi tineri care i-ar fi furat o cabalină şi ar fi reuşit împreună cu mai multe rude să prindă pe unul dintre bănuiţi şi să-şi recupereze animalul.

Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că doi tineri, de 22 de ani şi respectiv, 14 ani, ambii din comuna Ungureni, s-ar fi deplasat către un iaz unde cunoşteau că sunt priponite mai multe cabaline iar acestea nu sunt supravegheate corespunzător.

După ce s-au asigurat că în zonă nu sunt prezente alte persoane, cei doi ar fi tăiat cu un cuţit funia cu care era priponit animalul şi ar fi plecat către comuna Buhoci pentru a vinde calul.

La scurt timp ar fi fost vazuţi de păgubit care ar fi venit să ia animalul acasă. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de infracţiunea de furt.

 Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe izlaz, câmp sau alte locuri.

 Nu amplasaţi grajduri, adăposturi, stâne la distanţe mari de localităţi, fără să fie păzite de cel puţin doi paznici, dotaţi cu telefoane mobile şi instruiţi cum să acţioneze în caz de urgenţă.

 Atunci când aveţi animale pe care le oferiţi spre vânzare, identificaţi persoanele care se prezintă pentru a cumpăra şi reţineţi numărul de înmatriculare al autovehiculului cumpărătorului, solicitând totodată şi documentele ce se întocmesc cu ocazia vânzării.