Monday, September 20, 2021


Patru din 10 români (40,8%) obişnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată

Patru din 10 români (40,8%) obişnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 9, 2021

Patru din 10 români (40,8%) obişnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală carbogazoasă, potrivit unui studiu remis, vineri, AGERPRES.


Studiul Reveal Marketing Research a descoperit că 52% din români consideră că apa de la chiuvetă nu este complet potabilă, iar consumul acesteia poate dăuna sănătăţii. Al doilea segment este format din 30,4% dintre respondenţi, cred că pot bea direct apă de la chiuvetă fără să o filtreze, iar sănătatea să nu le fie afectată în niciun fel.

O pondere de 18,6% este reprezentat de românii care cred că apa de la chiuvetă este complet dăunătoare şi preferă să bea doar apă îmbuteliată.

Reveal Marketing Research a înregistrat atributele cele mai importante pentru români, atunci când cumpără apă îmbuteliată. Astfel, studiul a ajuns la următoarele concluzii în privinţa apei minerale plate: cele mai important atribut menţionat de 40,6% dintre consumatori este accesibilitatea preţului, urmat de calitatea ridicată a produsului cu 32,6%, apoi atributul referitor la puritatea apei cu 31,3%.