Friday, October 22, 2021


Vacanțele se vor scumpi anul acesta. Este avertismentul directorului executiv al unei cunoscute agenții de turism online.

Vacanțele se vor scumpi anul acesta. Este avertismentul directorului executiv al unei cunoscute agenții de turism online. Potrivit lui Glenn…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 9, 2021

Vacanțele se vor scumpi anul acesta. Este avertismentul directorului executiv al unei cunoscute agenții de turism online.

Potrivit lui Glenn Fogel, numărul enorm de programări și cel foarte mic al curselor aeriene, comparativ cu anii trecuți, au un efect exploziv.

Un exemplu: Un bilet de avion pe ruta Londra – Algarve, în Portugalia, a urcat la 530 de lire sterline de la 276, după ce guvernul britanic a publicat lista destinațiilor posibile fără carantină la întoarcerea în regat.

Cosmin Marinof, directorul unei agenții de turism: Este un moment foarte bun pentru a rezerva, tarifele sunt foarte mici în continuare, dar apreciem că la începutul lunii iunie, tarifele vor exploda odată cu creșterea explozivă a cererii. Din ianuarie și până acum au existat scăderi de tarife, care au venit mai ales din zona de cazare. În perioada următoare probabil și hotelierii vor crește ușor prețul, biletele de avion se vor scumpi și atunci per total mă aștept la un 10-15%, minimum, să crească prețurile. Înainte, în 2019, aveam rezervări cu 150 zile înainte de plecare, în medie. La începutul anului acesta, media era de 14-15 zile, iar acum suntem la 35-40 de zile. Cumva, este de tip last-minute, dar oamenii încep să rezerve din ce in ce mai mult. Egipt pe primul loc și de departe, de la începutul anului. Și acum încep destinațiile clasice precum Grecia și Turcia.