Wednesday, July 17, 2024


Dubla crimă din Oneşti. Angajatorul muncitorilor ucişi, găsit vinovat

Chimcomplex, angajatorul muncitorilor ucişi în apartamentul din Oneşti a fost găsit vinovat de către ITM, transmite avocatul Adrian Cuculis În…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 10, 2021

Chimcomplex, angajatorul muncitorilor ucişi în apartamentul din Oneşti a fost găsit vinovat de către ITM, transmite avocatul Adrian Cuculis

În raportul ITM se arată că muncitorii au suferit un „accident de muncă mortal”. De asemenea, ITM a amendat Chimcomplex și i-a obligat să refacă procedurile de securitate în muncă.

În acest context, Chimcomplex pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă, maia spune avocatul Adrian Cuculis.

Familiile celor două victime analizează variantă plângerilor penale împotriva companiei din județul Bacău și a răspunderii civile (plată de daune) cu privire la accidentul de muncă.

Cei doi muncitori, uciși de un bărbat care îi ținea ostatici într-un apartament din Onești. Agresorul fusese evacuat, iar casa era renovată de noul proprietar, adică exact compania Chimcomplex

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici – în prima zi a lunii martie – de Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani.

Acesta era supărat că fusese evacuat, în urmă cu zece ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum era renovat de noul proprietar.

Din nefericire, ostatecii au fost uciși de agresor prin înjunghiere, ulterior acesta fiind împușcat de polițiști în mâini și în picioare, după o negociere de aproximativ patru ore. Chiar agresorul a fost cel care a sunat atunci la 112, ca să anunțe că a sechestrat două persoane.

Sursa: gândul.ro