Inconștiență la volan: un bărbat de 32 de ani s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 2,86 mg/l/ alcool – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Inconștiență la volan: un bărbat de 32 de ani s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 2,86 mg/l/ alcool

La data de 08 mai a.c, poliţiştii băcăuani au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din localitate,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 10, 2021

La data de 08 mai a.c, poliţiştii băcăuani au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 2,86 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.