VITEZA EXCESIVĂ, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


VITEZA EXCESIVĂ, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI

Siguranţa rutieră – obiectiv prioritar pentru poliţiştii băcăuani şi vrânceni care au acţionat în comun în acest weekend pe DN…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 10, 2021

Siguranţa rutieră – obiectiv prioritar pentru poliţiştii băcăuani şi vrânceni care au acţionat în comun în acest weekend pe DN 2-E 85.

La data de 08 mai a.c., în intervalul orar 08:00-20:00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cât şi polițişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o acțiune comună pe raza celor două județe, pe Dn 2-E 85.

Acțiunea a vizat, în mod special, una dintre principalele cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă.

La nivelul judeţului Bacău s-au folosit 5 echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

În cadrul acțiunii, poliţiştii băcăuani au aplicat 273 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 125.000 de lei. Din cele 273 de sancţiuni contravenţionale, 255 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar dintre acestea, 102 au fost aplicate pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/ h limita admisă, fiind reţinute tot atâtea permise de conducere. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost retrase şi două certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Exemple: Polițiștii rutieri au identificat doi tineri, pe DN 2-E 85, în localităţile Dumbrava şi Cleja conducând cu viteze de 125 km/h, respectiv 131 km/h. În aceste cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1305 lei fiecare şi s-au dispus măsuri de reținere a permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Sursa: IPJ Bacău