Friday, July 12, 2024


Sănătatea emoțională în școli a devenit prioritară. Proiect pe 5 ani demarat în România

Sănătatea emoțională și mentală este neglijată în multe școli, acolo unde predarea este centrată în continuare în jurul profesorilor, și…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 14, 2021

Sănătatea emoțională și mentală este neglijată în multe școli, acolo unde predarea este centrată în continuare în jurul profesorilor, și nu pe elev și nevoile sale.

Efectele sunt dăunătoare: copiii merg cu stres la ore, părinții nu au încredere în ce învață cei mici, iar profesorilor le este teamă să inoveze în stilul de predare.

Mai multe echipe de voluntari vor încerca să schimbe mentalitatea în peste 50 de școli din toată țara, prin programe și cursuri care să asigure starea de bine.

Încrederea și stima de sine se construiesc în mare parte la școală, acolo unde copiii ar trebui să fie încurajați să își exprime părerile și să spună ce gândesc.

O echipă de cercetători din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a arătat într-un studiu că lipsa încrederii între profesori, elevi și părinți se adâncește în tot mai multe unități de învățământ.

Prin proiectul “Scoală încrederii”, 55 de școli vor primi consiliere gratuita pentru că mediul din scoală să devina unul sigur pentru toată lumea.

Programele vor fi gândite în funcție de nevoile fiecărei școli, astfel încât să asigure o stare de bine și de siguranță între profesori, elevi și părinți. La sfârșitul celor 5 ani, unitățile de învățământ vor fi evaluate și vor primi o certificare de ”școală a încrederii”.