Sunday, October 17, 2021


În luna iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro pentru investiții în agricultură

În luna iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro, fondurile europene fiind destinate investiţiilor în agricultură,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 15, 2021

În luna iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro, fondurile europene fiind destinate investiţiilor în agricultură, a anunţat vineri, la Cluj-Napoca, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.


„Chiar dacă acum avem un an cu precipitaţii din abundenţă, chiar dacă semne bune se arată privind evoluţia pandemiei, trebuie să ne gândim şi la siguranţa alimentară. (…) Vreau să anunţ programul pe care vrem să-l lansăm în luna iunie, un program de 3,2 miliarde de euro bani europeni – măsuri de sprijin pentru investiţii în agricultură în perioada 2021-2024. (…) Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023 şi avem în aceşti doi ani de tranziţie alocată o sumă de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt plăţile directe, plăţile pe suprafaţă sau pe număr de animale şi 3,2 miliarde sprijin pentru investiţii în activităţi agricole”, a declarat Oros în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a adăugat că sunt avute în vedere în special acele aspecte care reprezintă priorităţi pentru agricultura românească.

Sursa: Agerpres