Monday, October 18, 2021


Polițiștii au vorbit elevilor de la școala “George Călinescu” Oneşti despre prevenirea violentei în scoli

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Biroul Siguranţă Şcolară şi Compartimentul de Analiză şi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 16, 2021

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Biroul Siguranţă Şcolară şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în mijlocul elevilor de la Şcoala Gimnazială “George Călinescu” Oneşti şi Şcoala Gimnazială “Alecu Russo” Bacău, la ore de informare şi activităţi preventive, prentru crşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar şi combaterea fenomenului de violenţă în şcoli.

Activităţile desfăşurate de poliţişti au avut drept scop reducerea comportamentelor de risc, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării în rândul elevilor. Principalele discuţii purtate direct cu elevii au vizat ca principală temă violenţa şi anturajul, împrejurările şi condiţiile care determină săvârşirea de infracţiuni, răspunderea legală dar şi identificarea situaţiilor de risc, gestionarea şi înlăturarea lor.

Astfel, peste 470 de elevi au fost informaţi cu privire la formele violenţei, riscurile, consecinţele unui comportament violent şi modalităţile de dezvoltare a unor competenţe de rezolvare non-violentă a conflictelor.

Fiecare pas făcut pentru încurajarea respingerii violenţei de către copii, poate face diferenţa spre construirea unui mediu şcolar mai sănătos, fapt pentru care, prevenirea şi combatearea violenţei în şcoli va rămâne un obiectiv principal în activitatea poliţiştilor.