Friday, September 29, 2023


Începe Eurovison. România intră cu numărul 13 în prima semifinală

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe marţi în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns. Delegaţiile naţionale…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 18, 2021

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe marţi în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns.


Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Reprezentanta României, Roxen, cu piesa „Amnesia”, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.