Friday, September 29, 2023


Organizatorii de evenimente, incluşi în schema ajutoarelor de stat pentru HORECA – Camera Deputaţilor, for decizional

Organizatorii de evenimente sunt incluşi în categoriile prevăzute pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 20, 2021

Organizatorii de evenimente sunt incluşi în categoriile prevăzute pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, proiectul fiind adoptat de Senat la data de 22 martie.

Deputaţii au adoptat miercuri, în unanimitate, cu 303 de voturi „pentru”, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 10/2021 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID-19, precum şi privind unele măsuri fiscale, scrie Agerpres.

„Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se stabileşte cadrul legal cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de finanţare din fonduri publice naţionale şi/sau din fonduri externe pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede proiectul.

Prin schema de ajutor de stat se acordă ajutoare de stat unui număr estimat de 74.000 de beneficiari.